nieuws

Beweegtuin voor ouderen geopend in Eindhoven

Geen categorie

In de Eindhovense wijk Doornakkers is onlangs een beweegtuin voor ouderen geopend. In de tuin staan allerlei beweegtoestellen die speciaal geschikt zijn voor senioren. De beweegtuin is een initiatief van de afdeling Geriatrie van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Beweegtuin voor ouderen geopend in Eindhoven

“Regelmatig bewegen voor senioren is noodzakelijk voor het bevorderen van zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid”, aldus geriater Judith Wilmer van het Catharina Ziekenhuis.

Na de officiële opening van de tuin was het voor ouderen mogelijk om onder begeleiding van studenten van de Fontys Sporthogeschool de nieuwe toestellen te proberen. Ook in de komende weken zijn de studenten op vaste tijden aanwezig om zoveel mogelijk mensen te stimuleren de apparaten te gebruiken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels