nieuws

Cyclopen in het AMC

Geen categorie

Voor de eerste keer kunnen kunstliefhebber tijdens het Museumweekend ook de twee bijzondere collecties van het AMC in Amsterdam bezoeken: de anatomische verzameling in Museum Vrolik en de grote collectie naoorlogse Nederlandse kunst in de gangen en pleinen van het AMC.

Cyclopen in het AMC

Museum Vrolik is het anatomisch museum van het AMC. Het biedt onderdak aan een bijzondere historische collectie met onder andere een embryo niet groter dan een graankorrel, geprepareerde hersenen, een blaassteen uit 1608 zo groot als een vuist, cyclopen en de schedel van een man die een trap van een paard kreeg. Daarnaast bevat de verzameling ook dierlijke skeletten en preparaten, waaronder het oog van een walvis en het skelet van de leeuw van koning Lodewijk Napoleon.

De afdeling Kunstzaken van het AMC organiseert rondleidingen langs de omvangrijke verzameling moderne kunst in het gebouw. Die omvat circa zesduizend werken van Nederlandse en in Nederland werkende kunstenaars en geeft een overzicht van de naoorlogse kunstgeschiedenis.

Museum Vrolik is op werkdagen en tijdens het Museumweekend van 6 en 7 april geopend van 10.00 tot 17.00. Tijdens het Museumweekend worden voor het eerst in het weekeinde rondleidingen langs de collectie moderne kunst georganiseerd van 13.00 tot 14.00 uur.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels