nieuws

Inspiratiemiddag voor zorginstellingen en kunstenaars

Geen categorie

Bkkc, het Brabants kenniscentrum kunst en cultuur, organiseert de inspiratiemiddag ‘who cares?’ rondom de ontwikkelingen van ‘healing environment’ in de zorgsector. De bijeenkomst gaat over het scheppen van een omgeving die het ziekteherstel bevordert en de rol van kunstenaars daarbij.

Inspiratiemiddag voor zorginstellingen en kunstenaars

Tijdens de inspiratiemiddag komen verschillende kunstenaars aan het woord. Sommigen presenteren een gerealiseerd ontwerp voor een zorginstelling, anderen zijn undercover gegaan en laten zien hoe het ook zou kunnen. Daarnaast komen mensen uit de praktijk aan het woord. Zo vertelt Jan Willem Kessener, interieuradviseur en ontwerper bij Rijnstate Ziekenhuizen, over zijn adviezen en hoe hij de toegevoegde waarde van kunst ziet. Carlijn Stevens is gespecialiseerd in zintuiglijke beleving voor mensen met dementie en laat zien hoe je te werk kunt gaan als ontwerper in de zorgsector.

‘Who cares?’ vindt plaats op donderdagmiddag 23 mei van 13.00 tot 17.00 uur bij bkkc in Tilburg. In de gelijknamige expositie die tijdens de middag te bezoeken is bij bkkc, laten drie kunstenaars zien hoe een toegepast werk eruit kan zien. Kijk voor meer informatie en het programma op de website van bkkc.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels