nieuws

Nederlanders massaal online in gesprek over ziekenhuizen

Geen categorie

Ziekenhuizen hebben een sterke aanwezigheid opgebouwd op sociale media door met name via Twitter beschikbaar te zijn voor burgers. Dit blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Schuttelaar & Partners en Clipit.

Nederlanders massaal online in gesprek over ziekenhuizen

Onderzoekers keken naar de online aanwezigheid van vijftig Nederlandse ziekenhuizen in het eerste kwartaal van 2013. Over deze ziekenhuizen werd ruim 86.000 keer een bericht geplaatst. Iets meer dan de helft (58 procent) van deze berichten was afkomstig van Twitter. De tone of voice van de berichten is meestal positief. Veel ziekenhuizen gebruiken sociale media om vragen van patiënten te beantwoorden. Dat wordt als positief ervaren.

Het Amsterdamse Slotervaart ziekenhuis wordt het meest online besproken met 6.266 berichten. Het UMC Utrecht en het UMC St. Radboud ziekenhuis maken de top 3 wat betreft hoeveelheid berichten compleet, met respectievelijk 5.891 en 5.459 berichten. De berichten over beide ziekenhuizen zijn vooral positief.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels