nieuws

Zoektocht naar Held van de Smaak bijna afgerond

Geen categorie

De vakjury van de jaarlijkse Week van de Smaak is op zoek naar een nieuwe Held van de Smaak. Dit jaar staat de verkiezing in het teken van ambachtelijke worst. Ook de zorgsector is vertegenwoordigd tijdens het evenement.

Zoektocht naar Held van de Smaak bijna afgerond

In de aanloop naar de zevende editie van de Week van de Smaak – van 28 september tot en met 6 oktober – worden twaalf finalisten geselecteerd die strijden om de titel Held van de Smaak 2013. De winnaar wordt bekendgemaakt bij de aftrap van de Week van de Smaak in Venlo, Hoofdstad van de Smaak 2013. De jury zoekt deelnemers die geheel op hun eigen en unieke wijze bezig zijn met het produceren van worst. Ook koks in de zorg laten zien wat ze in huis hebben tijdens de culinaire week. Hans Everse, chef-kok van Cleijenborch CulinR (de keuken van zorgcentrum Cleijenborch in het Zeeuwse Colijnsplaat) won vorig jaar de titel Zeeuwse Held van de Smaak. Aanmelden voor de verkiezing kan tot en met 30 april.

Tijdens de week organiseren onder meer zorginstellingen, buurthuizen, restaurants, producenten en boerderijen een eigen smaakmakende activiteit rondom zorgmaaltijden. Zorginstellingen die dit jaar meedoen zijn onder andere het AMC in Amsterdam, de keuken van ‘s Heeren Loo in Den Haag, verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht en Medisch Spectrum Twente in Enschede. Instellingen kunnen hun activiteiten aanmelden via de site van de Week van de Smaak.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels