nieuws

Lunch voor 5000 mensen zet voedselverspilling op de kaart

Geen categorie

Vijfduizend mensen krijgen op 29 juni een gratis lunch op het Museumplein in Amsterdam. De lunch is gemaakt van vers voedsel dat in Nederland om verschillende redenen niet op het bord belandt. De organisators vragen hiermee aandacht voor het wereldwijde probleem van voedselverspilling.

Lunch voor 5000 mensen zet voedselverspilling op de kaart

Volgens de organisatie verspillen we in Nederland ongeveer één derde van ons voedsel. Dit gaat om zo’n 4,4 miljard euro per jaar dat in de vuilnisbak in verdwijnt. Om te laten zien hoeveel voedsel er in de vuilnisbak verdwijnt, wordt er voor zeker 5000 man een lunch gekookt.. Er komt een grote berg verse groenten die het bord anders nooit bereikt zouden hebben omdat ze er vreemd uitzien. Die groenten worden ter plekke in veldkeukens verwerkt tot een heerlijke soep waar 5000 mensen gratis van kunnen eten tussen 12 en 16 uur. Aanmelden kan via Facebook. Eerder werden dergelijke evenementen georganiseerd in Londen, Dublin, Nairobi en Parijs.

Damn Food Waste wordt georganiseerd door FoodGuerrilla (NCDO), Voedingscentrum, Wageningen UR, Youth Food Movement (YFM), Natuur & Milieu en Feeding the 5000/EU Fusions.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels