nieuws

‘Macht aan de verpleegkundigen’

Geen categorie

Als het aan acteur en voormalig psychiatrisch verpleegkundige Marcel Musters ligt, krijgen verpleegkundigen alle macht in handen. In een gesprek met Gastvrije Zorg vertelt Musters wat hij zou doen als hij baas was van een GGZ-instelling.

‘Macht aan de verpleegkundigen’

In de rubriek ‘Als ik baas was’ komen mensen aan het woord die indirect of helemaal niet met de zorg bezig zijn, maar wel kennis hebben die in de zorg van pas zou kunnen komen. Acteur Marcel Musters, bekend van onder andere de televisieseries Oud Geld, Hertenkamp en Vuurzee, werkte begin jaren tachtig als verpleegkundige bij psychiatrisch instituut Voorburg in Vught. “Het kan natuurlijk niet, maar ik zou het hele systeem radicaal veranderen en de macht geven aan de mensen die dicht bij de patiënten staan: de verpleegkundigen. Dat zijn vakmensen die heel erg van hun werk houden en snappen wat patiënten nodig hebben. Ik hoor van vrienden die in de zorg werken, dat ze moeten voldoen aan targets, alsof ze met producten bezig zijn. Dat slaat natuurlijk nergens op. Marktwerking in de zorg vind ik een grote fout. Ik moet er niet aan denken dat ik nu word opgenomen”, aldus Musters.

Lees het hele interview met Marcel Musters in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die 29 mei verschijnt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels