nieuws

Meetbaar Beter schaalt op van twee naar zes hartcentra

Geen categorie

Zes hartcentra hebben met de oprichting van de Stichting Meetbaar Beter een grote stap gezet richting transparantie en kwaliteit van zorg. Meetbaar Beter is een methodiek om het effect van de behandeling voor de patiënt te meten.

Meetbaar Beter schaalt op van twee naar zes hartcentra

De hartcentra van het Catharina Ziekenhuis en het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein creëerden onder de naam Meetbaar Beter eind 2012 volledige transparantie ten aanzien van de resultaten van de geleverde zorg. De hartcentra van het Amphia Ziekenhuis, het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, het Academisch Medisch Centrum Amsterdam en Universitair Medisch Centrum Groningen hebben zich met de oprichting van de stichting bij het project aangesloten.

Meetbaar Beter is een methodiek om het effect van de behandeling voor de patiënt te meten. De methode meet niet alleen de medische uitkomst, maar ook de gezondheidswinst op langere termijn en de kwaliteit van leven na een ingreep. Tegelijkertijd geven de uitkomsten nieuwe inzichten op basis waarvan artsen de zorg voor de patiënt verder kunnen verbeteren.

Op dit moment is Meetbaar Beter gericht op de meest voorkomende hartaandoeningen; kransslagaderlijden en boezemfibrilleren. De hartcentra verwachten binnen drie jaar voor vrijwel alle patiëntgroepen transparant te kunnen rapporteren over de resultaten van de verleende zorg.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels