nieuws

Nierstichting lanceert zoutarme receptenwedstrijd

Geen categorie

De Nierstichting lanceert samen met het culinaire online platform Smulweb en Radio 10 Gold een online receptenwedstrijd ‘Minder zout, net zo lekker’. Onder de noemer Grip op zout wil de Nierstichting het zoutgebruik terugdringen.

Nierstichting lanceert zoutarme receptenwedstrijd

Op www.gripopzout.nl kunnen deelnemers recepten uploaden om vervolgens kans te maken op culinaire prijzen. De hoofdprijs is een diner bij de winnaar thuis verzorgd door topkok Arjen Zeevenhooven. De tweede prijs is een BK-pannenset en de derde prijs een Magimix Foodprocessor. Recepten kunnen worden ingestuurd tot 31 mei. Na afloop van de actieperiode beoordeelt een jury de ingezonden recepten en kiest drie winnaars.

De Nierstichting pleit voor wettelijke normen voor zoutreductie en ondersteunt zorgverleners en nierpatiënten om het eetgedrag te veranderen. Meer dan 85 procent van de Nederlandse bevolking gebruikt meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 6 gram, veelal ongemerkt doordat de meeste voedingsproducten standaard erg veel zout bevatten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels