nieuws

Sociale wijkteams aan de slag in Venlo

Geen categorie

In de hele gemeente Venlo gaan vanaf januari 2015 twaalf sociale wijkteams aan de slag. In deze teams werken verschillende zorg- en dienstverleners samen.

Sociale wijkteams aan de slag in Venlo

Een sociaal wijkteam bestaat uit onder meer uit de praktijkondersteuner van de huisarts, een maatschappelijk werker, de buurtcoördinator, de woningcorporatie en de wijkverpleegkundige. Ze werken letterlijk in de wijk, dichtbij de bewoners, kennen de wijk en gaan persoonlijk in gesprek met inwoners over de ondersteuningsvraag. Daardoor moet er een beter beeld ontstaan over de mogelijkheden en talenten van de bewoner, over hun omgeving en de voorzieningen in de wijk. Bewoners krijgen te maken met één aanspreekpunt in de wijk. Thuis aan de keukentafel of op een rustige plek in de eigen buurt wordt de ondersteuningsvraag besproken en bekijken ze samen welke oplossingen er mogelijk zijn.

“Mensen willen zolang mogelijk zelf de regie houden over hun eigen leven en blijven meedoen aan de samenleving”, zegt wethouder Ramon Testroote. “Dit lukt niet altijd op eigen kracht, bijvoorbeeld vanwege een beperking of chronische ziekte. Soms is ondersteuning van anderen prettig en ook nodig. Met de sociale wijkteams organiseren we die ondersteuning direct bij de mensen in de buurt.”

De gemeente Venlo werkt in dit project samen met het Zorgkantoor, zorgverzekeraar VGZ en diverse partners op het gebied van werk, wonen, welzijn en zorg.

Bron: Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels