nieuws

Catharina Ziekenhuis behaalt vierde NIAZ-accreditatie

Geen categorie

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft als eerste ziekenhuis in de regio voor de vierde keer de NIAZ-accreditatie gehaald. Dit betekent dat het ziekenhuis aan de normen voldoet die aangeven dat de zorg in het ziekenhuis van goede kwaliteit is en dat de geleverde zorg veilig gebeurt.

Catharina Ziekenhuis behaalt vierde NIAZ-accreditatie
CZE, Eindhoven, Fotograaf MIKE ROELOFS

Een extern auditteam heeft dit vastgesteld nadat een week lang medisch specialisten, verpleegkundigen, bestuurders en overige functionarissen zijn ondervraagd over hun manier van werken. Dat het voor de vierde keer gebeurt, is bijzonder, zegt het ziekenhuis. Iedere vier jaar worden de ziekenhuizen getoetst en bij elke opeenvolgende NIAZ-accreditatie gelden strengere normen. Slechts twee ziekenhuizen gingen het Catharina Ziekenhuis hierin landelijk voor.

“Dit is de kroon op het werk van ruim 200 medisch specialisten en 3500 medewerkers”, aldus voorzitter Piet Batenburg van de raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis. “Ons streven om continu de kwaliteit en de veiligheid te verbeteren is beloond. We werken elke dag met patiënten, die de beste zorg verdienen en zich veilig moeten voelen in ons ziekenhuis. Het is fantastisch dat een onafhankelijke instantie ons op kwaliteit en veiligheid positief beoordeelt. Op deze thema’s lopen we, zo blijkt nu, landelijk voorop. Voor verwijzers en zorgverzekeraars is het behalen van de accreditatie een duidelijk signaal dat de processen in het ziekenhuis op orde zijn en dat we voortdurend werken aan het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van onze geleverde zorg.” In september viert het Catharina Ziekenhuis zijn 40-jarige bestaan op de huidige locatie. Tijdens de jubileumweek wordt de NIAZ-accreditatie officieel uitgereikt door de directeur van het NIAZ (het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels