nieuws

Zorginstellingen lanceren gezondheidszorgplatform Quli

Geen categorie

Op het Digitale Zorgevent in Utrecht is gezondheidsplatform Quli gelanceerd door Wilna Wind, directeur van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF). Wind: “Dit is een voorbeeld van een heel mooi initiatief om mensen te helpen meer regie te krijgen over hun zorg.”

Zorginstellingen lanceren gezondheidszorgplatform Quli

Quli is een open gezondheidszorgplatform dat gebruikers zelfredzaam moet maken door preventieve hulpmiddelen te bieden die hen in staat stelt om zelf de regie over hun zorg en welzijn te voeren. QULI staat voor Quality Of Life. Dirk Jan van der Pol, ICT-specialist bij Quli: “Er zijn talloze apps gericht op de gezondheid van een burger, zoals fitnessapps, apps die voedingstips geven en digitale zorgdossiers. Van enige correlatie is geen sprake, waardoor waardevolle data verdwaalt. Zorginstellingen en burgers betalen de rekening voor deze wirwar aan data. In Quli is de burger in een veilige digitale omgeving de baas over al deze gegevens. Via het sociale netwerk in Quli deelt de burger zijn ervaringen met familie, vrienden, lotgenoten en zorgprofessionals. Hij bepaalt wie er inzage heeft in welke gegevens. Op dit open platform kunnen aanbieders van zorgfunctionaliteit en zorggegevens zelf apps ontwikkelen zodat de burger één plek krijgt van waar hij zijn gezondheid kan managen.”

De zorginstellingen Dr. Leo Kannerhuis, Amarant Groep, Pluryn, ARQ en ICT-bedrijf Ordina zijn de initiatiefnemers van Quli.

Bron: persbericht Quli

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels