nieuws

‘Zorgmaaltijden mogen fantasierijker’

Geen categorie

Het eten in ziekenhuizen en zorginstellingen mag wel wat fantasierijker. Dat zegt Pierre Wind, tv-kok en het gezicht van het beste Menu van de Zorg in de nieuwe uitgave van Gastvrije Zorg.

‘Zorgmaaltijden mogen fantasierijker’

Pierre Wind belandde zelf als gevolg van een auto-ongeluk in het ziekenhuis. “Als je er als het ware met je neus bovenop zit, zie je snel wat er mankeert”, zegt de flamboyante kok in gesprek met Gastvrije Zorg. Maar volgens Wind gaat er veel goed in de zorg. “Er wordt eigenlijk heel goed gekookt in ziekenhuiskeukens en in een groot deel van de instellingen. Daarnaast is ook de gastvrijheid en de aandacht voor de patiënt dik in orde.”

Aan de andere kant zegt Wind dat er nog wel wat te verbeteren valt. “Je ziet nogal eens dat er net iets mankeert in het gebodene. Soms is de presentatie zwak of zijn de gerechten fantasieloos, dan weer ontbreekt de echte aandacht voor de cliënt. Ik wil niet te kritisch overkomen, maar ik constateerde ook dat het allemaal wel wat fantasierijker zou mogen.”

Lees het hele interview met Pierre Wind in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg.

Foto: Ministerie van Beeld

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels