nieuws

Geslaagde actie van Lionsclub voor nieuw ziekenhuis

Geen categorie

Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort heeft een cheque van 70.000 euro ontvangen voor de inrichting van tien familiekamers in het nieuwe ziekenhuis. De cheque is het resultaat van de actie ‘Families voor Families’ van de Lionsclub Amersfoort.

Geslaagde actie van Lionsclub voor nieuw ziekenhuis

Door het initiatief zijn binnen vier maanden alle beoogde tien kamers van het nieuwe Meander Medisch Centrum gefinancierd. De kamers zijn sfeervol ingericht met een slaapbank, zithoek, werkplek, douche/toilet en een keukentje. “Voor Amersfoort en omgeving is er straks een modern nieuw ziekenhuis met hoogstaande medische zorg. Dan is het heel belangrijk dat er ook een plaats is voor familieleden van ernstig zieke patiënten om in alle rust te kunnen verblijven en op adem te komen”, zegt Anita Wydoodt, lid van de raad van bestuur van Meander Medisch Centrum.

Een speciale gast bij de overhandiging van de cheque was Fien Vermeulen, patiënt van Meander Medisch Centrum. Ondanks haar ziekte heeft zij de Cityrun in Amersfoort gelopen en zich daarbij laten sponsoren. Ook deze opbrengst was voor de actie voor de familiekamers. “Toen ik hoorde dat ik ziek was, wilde ik nog maar één ding: mijn familie bij me, constant en zo dichtbij als maar kon. Families voor Families maakt dat mogelijk, ik wilde dan ook niets liever dan ze helpen dat te realiseren toen ik de kans weer kreeg.”

Foto: Paul Pietersen, president van de Lionsclub Amersfoort, overhandigt de cheque aan Anita Wydoodt (l), raad van bestuur Meander Medisch Centrum en Annemieke Vermeulen (r), voorzitter van Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum.

Bron: Meander MC

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels