nieuws

Medewerkers Flevoziekenhuis ontvangen diploma foodservice

Geen categorie

Zestig medewerkers van het Flevoziekenhuis hebben hun mbo-diploma medewerker Foodservice (niveau 2) ontvangen. Het Flevoziekenhuis is een van de weinige ziekenhuizen in Nederland die een interne mbo-opleiding op het gebied van voeding aanbieden.

Medewerkers Flevoziekenhuis ontvangen diploma foodservice

Volgens bestuursvoorzitter Anita Arts verbetert de opleiding de service en kwaliteit van de voeding voor patiënten: “Met dit diploma zijn deze medewerkers helemaal klaar voor hun belangrijke rol in ons voedingsconcept.” Het Flevoziekenhuis heeft zichzelf als doel gesteld om op elke verpleegafdeling een afdelingsrestaurant te hebben.

“De medewerkers beschikken nu over veel meer kennis op allerlei terreinen die te maken hebben met voeding en gastheerschap. Daarmee geeft deze opleiding een grote kwaliteitsstimulans aan ons voedingsconcept”, legt Anita Arts uit. In het meals-on-wheels concept hebben de medewerkers Foodservice veel meer de rol van gastvrouw of gastheer richting de patiënten. Zij hebben meer contact met hen en geven uitleg over de maaltijden. Daarnaast zijn zij er mede verantwoordelijk voor dat een patiënt de juiste voeding krijgt.

De interne mbo-opleiding voor medewerkers Foodservice bestaat uit veertien modules, die vrijwel allemaal zijn opgezet en gegeven door collega’s uit het Flevoziekenhuis in samenwerking met advies- en trainingsbureau SBK. Belangrijke onderwerpen in de opleiding zijn dieetleer, warenkennis, adviseren en aanbevelen van maaltijden, servicegericht handelen en hygiënisch werken. De opleiding is in zijn geheel getoetst door SBK en officieel gecertificeerd door het ministerie van Onderwijs.

Bron: persbericht Flevoziekenhuis

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels