nieuws

Medisch Centrum Haaglanden start met Nazorg Ouderen

Geen categorie

Oudere patiënten die de Spoedeisenden Hulp van Medisch Centrum Haaglanden hebben bezocht, kunnen sinds kort achteraf een telefoontje van een verpleegkundige van de SEH verwachten. Patiënten kunnen zo aanvullende vragen stellen over de diagnose en de behandeling.

Medisch Centrum Haaglanden start met Nazorg Ouderen

Met het project Nazorg Ouderen wil MCH oudere patiënten beter begeleiden in het natraject. Volgens het ziekenhuis kunnen ouderen de informatie die ze krijgen tijdens het bezoek aan de SEH over medicijnen en vervolgafspraken snel vergeten door de angst, stress en pijn die ze ervaren. Daarom belt de verpleegkundige deze patiënten naderhand thuis op om te vragen hoe het met ze gaat, of alle controleafspraken duidelijk zijn en of ze nog iets willen weten over het medicijngebruik. Patiënten kunnen op hun beurt vragen stellen over bijvoorbeeld het verbinden van een wond of het dragen van elastische kouzen.

Het project Nazorg Ouderen loopt van 15 juli 2013 tot en met 1 september 2014. Het initiatief is genomineerd voor de CZ Zorgprijs 2013.

Bron: MCH

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels