nieuws

Nederlands-Duits project moet ouderen betere voeding bieden

Geen categorie

NV Industriebank LIOF en Hochschule Niederrhein in het Duitse Krefeld zijn begonnen met een project om in te spelen op de behoeften en eetgewoonten van de vergrijzende maatschappij: het FooDS-project (Food and Delivery Solutions).

Nederlands-Duits project moet ouderen betere voeding bieden

Het project hoopt nieuwe kansen te bieden voor instellingen in de ouderenzorg, voedselproducenten, vervoerders en de foodservice, met name op het gebied van online bestelling, levering, diensten en productontwikkeling. Het project wordt samen met een aantal partners in de grensregio’s Rhein-Maas en Noord-Limburg uitgevoerd.

Steeds meer mensen zijn over een langere tijdsperiode van hun leven hulp- en zorgbehoevend en moeten ondersteund moeten worden om zo lang mogelijk onafhankelijk te blijven, stelt Marcel Hendriks van LIOF. “Daarom is het van belang dat je hier ook je producten en diensten op afstemt. Daarom zullen we nieuwe verrijkte voedingsmiddelen gaan ontwikkelen, produceren, testen en onderzoeken op de gezondheidsbevorderende effecten. Verder is het van belang deze ook gemakkelijk bij de ouderen thuisbezorgd te kunnen krijgen, waarvoor we bestaande logistieke- en bestelsystemen gaan combineren dan wel aanpassen. Tot slot gaan we bestaande regionale centra als distributiehubs inrichten waar de maaltijden ook kunnen worden opgehaald en waar andere diensten kunnen worden verleend”, aldus Hendriks.

FooDS zal in april 2015 zijn afgerond en krijgt van het Europese programma Interreg een subsidie van 3,1 miljoen euro.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels