nieuws

NPCF introduceert filmpjes over digitale zorg

Geen categorie

Patiëntenfederatie NPCF heeft een aantal filmpjes gemaakt over digitale zorg. Hiermee wil de organisatie patiënten en zorgverleners informeren over de voordelen van digitale communicatie.

NPCF introduceert filmpjes over digitale zorg

De NPCF hoopt dat deze video’s patiënten motiveert om bij hun arts of hulpverlener in gesprek te gaan over de mogelijkheden van digitale zorg. “Alleen dan kan digitale zorg zich ontwikkelen”, stelt de NPCF op haar website.

In het eerste filmpje, Is oma digitaler dan de dokter?, is te zien hoe oma via een tablet met haar kleindochter praat. Ze moet weg omdat ze controleafspraak heeft bij de huisarts. Het blijkt voor haar een lastige en tijdrovende onderneming. Ze heeft moeite met lopen, moet wachten op de bus en eenmaal bij de arts moet ze eerst plaatsnemen in de wachtkamer. Het gesprek met de arts is maar van korte duur, waarna ze aan de lange reis terug naar huis kan beginnen. ‘Kan dit niet makkelijker?’, luidt de vraag. De boodschap: een gesprek met de huisarts via een tablet is een stuk efficiënter en veel minder belastend voor oma.

Bekijk hier de eerste video van de NPCF over digitale zorg.

Bron: NPCF

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels