nieuws

Onderzoek: nieuw voedingsconcept Insula Dei succesvol

Geen categorie

Uit onderzoek in woonzorgcentra Insula Dei en Huize Kohlmann in Arnhem blijkt dat biologisch en streekgebonden producten een positief effect hebben op de gezondheid van de ouderen. Het is precies twee jaar geleden dat de twee locaties overstapten op een nieuw voedingsconcept.

Onderzoek: nieuw voedingsconcept Insula Dei succesvol

Het Louis Bolk Instituut uit Driebergen onderzocht een groep van 105 bewoners uit een van beide zorgcentra. Hierbij keken onderzoekers naar aspecten als ondervoeding, algehele gezondheid, smaakbeleving en tevredenheid bij deze bewoners. Het aantal ondervoede cliënten daalde van 7,6 naar 4 procent, waarbij bij de mannen zelfs geen ondervoeding meer werd geconstateerd. Ook de verstrekking van energie verrijkte diëten en dieetproducten is aanzienlijk gedaald.

De voorlopige conclusie is dat aandacht voor de kwaliteit van het eten, de wijze van aanbieden en de ambiance belangrijke factoren zijn bij het terugbrengen van risico op ondervoeding. Deze aspecten dragen ook positief bij aan smaakbeleving en tevredenheid van bewoners. Het definitieve rapport met onderzoeksresultaten is eind 2013 beschikbaar via www.louisbolk.nl.

Het nieuwe voedingsconcept van Insula Dei en Huize Kohlmann is gericht op het verbeteren van de ambiance rondom de maaltijden en het bieden van biologische producten en producten uit de streek. streek. De streekproducten worden geleverd door de gebiedscoöperatie Oregional, een initiatief van boeren en tuinders uit de omgeving Nijmegen/Arnhem.

Bron: persbericht stichting Landwaard & Oregional

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels