nieuws

‘Ouderen willen huis uit voor seniorenwoning’

Geen categorie

Veel ouderen zijn bereid hun huis te verlaten om een woning te betrekken die meer is afgestemd op hun levensfase. Probleem is echter dat er een groot tekort is aan seniorenwoningen en woningen die zijn aangepast aan mensen met een beperking.

‘Ouderen willen huis uit voor seniorenwoning’

Dat blijkt uit een onderzoek van ouderorganisatie ANBO onder 1700 van de eigen leden. Meer dat 90 procent van de senioren is bereid te verhuizen, zodat een partner die zorg nodig heeft daardoor thuis kan blijven wonen. In de helft van de gevallen is het eigen huis ongeschikt om de partner te verzorgen.

Van alle zelfstandig wonende senioren wil 87 procent ook zelfstandig blijven wonen als ze zorg en ondersteuning nodig hebben. Volgens de onderzoekers is het daarom van belang dat er meer gelijkvloerse rollator- of rolstoeltoegankelijke woningen komen.

Om dat voor elkaar te krijgen, moeten seniorenorganisaties, zorgaanbieders, gemeenten en woningbouwcorporaties op lokaal niveau gaan samenwerken, aldus de ANBO. De organisatie vindt dat ook een taak is weggelegd voor minister Stef Blok (Wonen).

Bron: ANP

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels