nieuws

Patiënt blijft ziekenhuis vertrouwen

Geen categorie

Patiënten en andere bezoekers geven de Nederlandse ziekenhuizen gemiddeld een 7,4. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

Patiënt blijft ziekenhuis vertrouwen

Vooral de deskundigheid, de kwaliteit van ziekenhuiszorg, de persoonlijke behandeling en de klantgerichtheid zijn doorslaggevende factoren voor de 1031 ondervraagden. Dat de zorg door een kleine meerderheid van de respondenten duur wordt gevonden, speelt minder sterk mee. Bovendien, zo laat een woordvoerder weten, is ook de locatie geen doorslaggevende factor. Zeker voor een ingrijpende operatie reizen patiënten liever een eind voor goede kwaliteit, zo bleek eerder al.

De negatieve berichten over ziekenhuizen lijken het imago nauwelijks te schaden. De respondenten geven aan dat vooral hun eigen ervaringen en die van kennissen bepalend zijn, niet zozeer de de meningen van opiniemakers en ranglijsten van de media.

“Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter, maar we zijn erg tevreden”, zegt de woordvoerder van de NVZ. “We moedigen ziekenhuizen aan om ook intern regelmatig klanttevredenheidsonderzoeken te houden.” Ook werkt de NVZ aan kwaliteitsvensters, waardoor kwaliteit van ziekenhuizen makkelijk te vergelijken is en ze van elkaar kunnen leren. “Dit doen ziekenhuizen al door het delen van goede voorbeelden in de praktijk. Ook gaan we binnenkort online goede voorbeelden van patiëntveiligheid delen.”

Bron: ANP

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels