nieuws

Sociaal netwerk wil ouderen ‘de beste tijd ooit’ geven

Geen categorie

Stichting DoSocial start op 5 september een samenwerkingsproject om sociale initiatieven in en buiten de zorg te realiseren. De stichting wil de toenemende verschraling in de zorgsector ‘met vereende kracht’ tegengaan.

Sociaal netwerk wil ouderen ‘de beste tijd ooit’ geven

DoSocial is een platform waar mensen en bedrijven samen een groep ‘waarmakers’ vormen, een netwerk van mensen en bedrijven met een sociale drijfveer en die sociale initiatieven willen ondersteunen. Dat gebeurt niet alleen met geld en middelen, maar vooral met hun tijd, kennis en expertise. DoSocial stimuleert initiatieven van de zorg zelf, andere stichtingen en initiatieven van buurt, bewoners of cliënten. Het doel: hulpbehoevenden in zorginstellingen en thuis ‘de beste tijd ooit’ bieden.

Op 5 september wordt het netwerkproject gelanceerd met het Waarmakersevent. Daar wordt onder meer de Sociale Voorraadkast geïntroduceerd, een programma dat vraag en antwoord met elkaar moet verbinden. Iemand stelt bijvoorbeeld een bus met chauffeur beschikbaar voor een dag, en een ander een aantal kaarten voor een tentoonstelling of evenement. Gecombineerd kan hiermee een instelling worden verblijd met een uitje voor bewoners en omwonenden.


.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels