nieuws

Streven: voedsel in 2020 veel duurzamer

Geen categorie

Al het voedsel dat in Nederland verkrijgbaar is, moet in 2020 een stuk duurzamer geproduceerd en gedistribueerd zijn. Dat is het streven van de Alliantie Verduurzaming Voedsel en het ministerie van Economische zaken.

Streven: voedsel in 2020 veel duurzamer

Het gaat om voedsel dat geproduceerd is met meer aandacht voor milieu (bv. minder CO2 uitstoot), mens (eerlijke handel) en dier (meer dierenwelzijn) en minder grondstoffengebruik. Over het te realiseren duurzaamheidsniveau worden volgend jaar concrete afspraken gemaakt. Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken zal in 2014 een Europese conferentie organiseren rond het tegengaan van voedselverspilling. De consument zal ook iets merken van het nieuwe beleid: er komen campagnes om consumenten te wijzen op de fabels die er bestaan over voedsel en over het verminderen van voedselverspilling.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, De Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie, de Land- en Tuinbouw Organisatie, de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties en de Koninklijke Horeca Nederland hebben al de krachten gebundeld in de Alliantie Verduurzaming Voedsel en samen met het ministerie van Economische Zaken een agenda voor verduurzaming van voedsel opgesteld.

Bron: Rijksoverheid

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels