nieuws

Troostcadeautjes voor jonge patiëntjes

Geen categorie

Jonge patiënten van het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam krijgen de komende drie jaar een cadeautje. Daar hebben de Vrienden van het Franciscus Vriendenfonds, Woonzorgcentrum Laurens Den Hoogenban en Buurtcentrum Plein 13 in Overschie voor gezorgd.

Troostcadeautjes voor jonge patiëntjes

Het idee komt van de medewerkers van de poliklinieken. De bedoeling is om met de ‘troostcadeautjes’ het wachten leuker te maken en iets van de nervositeit bij kinderen weg te nemen. De cadeautjes worden uitgedeeld op de poliklinieken en de Spoedeisende Hulp. De plaatselijke winkeliers van Overschie hebben duizend cadeautjes geschonken aan het project van het Franciscus Vriendenfonds.

“Een eerste kennismaking met het ziekenhuis moet voor een kind direct goed zijn”, zegt Thea Millenaar, afdelingsmanager polikliniek Dermatologie/Keel-, Neus- & Oorheelkunde op de website van het ziekenhuis. “Er is geen tweede kans om een vervelend onderzoek, bijvoorbeeld bloedprikken of het nemen van een biopt, goed te maken. Het krijgen van een troostcadeautje kan hierbij helpen de pijn te verzachten. Het is fijn wanneer een kind de polikliniek verlaat met een glimlach.”

Bron: Sint Fransiscus Gasthuis

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels