nieuws

‘Vijf procent zorginstellingen aantoonbaar homovriendelijk’

Geen categorie

Vijf procent van de Nederlandse zorginstellingen besteden aandacht aan de seksuele diversiteit bij bewoners er werkenden. Dat zegt het Consortium Roze 50+, de belangenbehartiger van homoseksuele vijftigplussers.

‘Vijf procent zorginstellingen aantoonbaar homovriendelijk’

Drie jaar geleden reikte het Consortium Roze 50+ (ANBO, COC, MOVISIE en Vilans) de eerste Roze Loper uit, het Kiwa-certificaat voor zorginstellingen die aandacht besteden aan de seksuele diversiteit bij bewoners en werkenden. “Élke zorginstelling moet werk maken van seksuele diversiteit”, zegt ANBO-directeur Liane den Haan, namens het consortium. “Vijf procent van de instellingen heeft een Roze Loper en is aantoonbaar homovriendelijk. Het is een mooie mijlpaal, maar het is echt te weinig. Ik roep alle zorginstellingen op een Roze Loper aan te vragen, want het levert een veel socialer klimaat op, voor álle bewoners in de instelling.”

Volgens het Consortium Roze 50+ denken professionals en management in veel gevallen dat er in hun instelling geen roze ouderen wonen. Met de Roze Loper Tolerantiescan kunnen zorginstellingen in kaart brengen in hoeverre hun aanbod aansluit op de vraag van de roze doelgroep.

Bron: persbericht ANBO

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels