nieuws

Al meer dan 150 ideeën voor ‘Het Beste Zorgidee’

Geen categorie

Kort na de start van het project zijn er al meer dan 150 ideeën ingestuurd voor ‘Het Beste Zorgidee’. Het Beste Zorgidee is de enige wedstrijd waarbij patiënten en consumenten zelf wordt gevraagd mee te denken over hoe de zorg beter kan worden gemaakt.

Al meer dan 150 ideeën voor ‘Het Beste Zorgidee’

De ideeën om de zorg beter te maken variëren van procesmatige verbeteringen tot heel praktische verbeteringen van hulpmiddelen die in de zorg worden gebruikt. Ook zijn veel tips ingezonden om de kosten van de zorg te verlagen.

Ideeën insturen voor Het Beste Zorgidee 2013 kan tot en met 1 november. Een deskundige jury kiest daarna vijf genomineerden. Het publiek bepaalt via www.hetbestezorgidee.nl en Facebook wie van hen wint. De winnaar ontvangt een bedrag van 10.000 euro om zijn of haar idee te helpen realiseren.

Een aantal winnende ideeën van voorgaande jaren zijn inmiddels in de praktijk gebracht. Zo startte in Nijmegen onlangs een pilot om geneesmiddelen die naar de apotheek worden teruggebracht, opnieuw te gebruiken. De medicijnen worden geseald met een thermometerchip, zodat kan worden bepaald of de geneesmiddelen onder de juiste omstandigheden zijn bewaard. Dit idee is bedacht door Anja Vissers, winnaar van Het Beste Zorgidee 2011.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels