nieuws

BovenIJ Ziekenhuis verkoopt gehoorbeschermers voor jongeren

Geen categorie

Gehoorbeschadigingen door lawaai komen steeds vaker voor bij jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Met de juiste bescherming kan een ernstige gehoorbeschadiging worden voorkomen. Het BovenIJ ziekenhuis verkoopt daarom als eerste ziekenhuis gehoorbeschermers (Thunderplugs) op de polikliniek KNO.

BovenIJ Ziekenhuis verkoopt gehoorbeschermers voor jongeren

Dat meldt het ziekenhuis op zijn website.

Thunderplugs zijn siliconen oordoppen met een filter voor het geluid. De gehoorbeschermers zorgen ervoor dat je de muziek of een gesprek nog goed hoort, maar wel zachter.

Gehoorschade voorkomen
KNO-arts Jan van der Borden ziet regelmatig patiënten op zijn spreekuur die een blijvende ‘piep’ of ‘ruis’ hebben door blootstelling aan te hard geluid. Een enkel bezoek aan een muziekfestival kan al genoeg zijn om gehoorschade op te lopen. Maar ook voor anderen die vaak in contact komen met lawaai is gehoorbescherming zinvol. Van der Borden: “In mijn spreekuur geef ik voorlichting over gehoorbeschadiging en advies om gehoorbescherming te gebruiken. Nu kan ik ook direct verwijzen naar de Thunderplugs, die op de polikliniek KNO hangen.”

Goedkoop en niet zichtbaar
Thunderplugs is een product van de jonge ondernemers Quinten Huigen en Koen Brouwer. “Gehoorbescherming met plugs is niet nieuw”, zegt Koen Brouwer. “Maar wat de oordoppen bijzonder maakt is de prijs, het formaat en de demping. Voor de prijs van € 3,- zijn ze ook voor de jongere doelgroep bereikbaar. Daarvoor krijgen ze gehoorbescherming die voldoet aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen die binnen de EU gesteld zijn. Ook niet onbelangrijk voor de jongeren is dat je de oordoppen niet ziet.”

Quinten Huigen: “Zelf speel ik al in een band vanaf mijn 12e jaar en niemand heeft ooit tegen mij gezegd dat ik gehoorbeschermers moest dragen, niet op de muziekschool en later op het conservatorium ook niet. We hopen jongeren op een aansprekende manier bewust te maken van het gevaar van gehoorschade en de mogelijkheid om dat te voorkomen. Het BovenIJ ziekenhuis loopt voorop als gezondheidsinstelling om hieraan mee te werken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels