nieuws

Drie tips voor de inrichting

Geen categorie

In iedere editie van Gastvrije Zorg komt wel iemand aan het woord met een tip of advies voor de inrichting van een zorginstelling of ziekenhuis. Onze redactie heeft drie uitspraken op een rij gezet

Drie tips voor de inrichting
t.b.v. Uw DZ aug 2012

1. Kunst
Met kunst kun je je onderscheiden, zegt Sabrina Kamstra, hoofd Kunstzaken van het AMC. “Stel dat je als patiënt ‘s nachts door de gangen dwaalt omdat je niet kunt slapen, dan kan dit heel grote gebouw een ongemakkelijk, unheimisch gevoel geven. Kunst kan dan geruststellend werken, een lichtpuntje vormen.”

2. Concessies
Volgens Suzette van Boxtel, interior designer bij Satelliet Meubelen is het van belang om een tussenweg te vinden tussen ambiance en functionaliteit in een verzorgingshuis. “Het is belangrijk dat je rekening houdt met de beperkingen van de bewoners, maar dat hoeft geen afbreuk te doen aan de inrichting. Het is gewoon een kwestie van concessies doen en er goed over nadenken.”

3. Kleur
Frank Visser, stylist en eigenaar van Studio IJm, over wachtruimtes in ziekenhuizen: “Vaak zijn dat weggeschoven kamertjes. Het moet een combinatie zijn van openheid en privacy, plekken met losse wanden en geen deuren. Kleur is essentieel. Daarmee kun je heel makkelijk een waanzinnige verbouwing doen als er weinig geld is.”

Op de foto: een wachtruimte in het Deventer Ziekenhuis

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels