nieuws

Eenzame ouderen vermaken zich in Artis

Geen categorie

Ondanks de hitte namen enkele Amsterdamse ouderen deze week deel aan het maatjesproject van het Rode Kruis in dierentuin Artis. 25 ouderen en 30 vrijwilligers van de Amsterdamse PvdA trotseerden de warmte om aandacht te vragen voor eenzaamheid onder ouderen.

Eenzame ouderen vermaken zich in Artis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Volgens de hulporganisatie rust er nog altijd een taboe op eenzaamheid. “Maar liefst een op de elf inwoners van Amsterdam is in meer of mindere mate eenzaam, een kwart van hen heeft behoefte aan een maatje”, zegt de projectmedewerker sociale hulp van het Rode Kruis in de hoofdstad. “Als ze dit straks horen in het bejaardentehuis worden ze wel jaloers”, aldus een van de deelneemsters aan het maatjesproject in Artis. Het project is voor haar heel belangrijk, omdat ze anders erg eenzaam is. “Ik heb maar één dochter, en zij kan niet alle dagen langskomen.”

“Eenzaamheidsbestrijding is een groot punt van aandacht”, zegt staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA) van Sociale Zaken. “We willen dat mensen langer thuis blijven wonen, en dan zijn dit soort projecten van groot belang. Zelf heb ik een man die mijn rolstoel duwt, maar veel ouderen zijn alleenstaand en aangewezen op iemand die zich voor hen in wil zetten.” Het bezoek aan Artis gebruikt de Amsterdamse PvdA om van de ouderen te horen wat ze precies willen en verwachten, zodat het beleid daarop kan worden aangepast”, aldus Klijnsma.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels