nieuws

‘Facilitair manager heeft vaak geen inzicht in keuken’

Geen categorie

Facilitair managers in de zorg hebben vaak geen gedegen achtergrond in voeding. Dat is de ervaring van Marc Duijzer, oprichter en eigenaar van adviesbureau Care Culinaire. Hij deelt zijn visie in de nieuwe Gastvrije Zorg.

‘Facilitair manager heeft vaak geen inzicht in keuken’

Volgens Duijzer is het moeilijk voor de verantwoordelijke voor eten en drinken om concreet te maken wat de desbetreffende organisatie wil. “Dat komt omdat vaak het facilitair bedrijf verantwoordelijk is voor de keuken, maar die zijn veelal niet gespecialiseerd in voeding. Wij merken bijvoorbeeld dat facilitair managers het inzicht missen in wat een fte nu eigenlijk kost. Je kan dan dus eigenlijk niet goed doorrekenen wat een nieuw voedingsconcept gaat kosten.”

Naast iemand verantwoordelijk maken voor de keuken die een achtergrond heeft in voeding, moeten dingen volgens Duijzer gebeuren vanaf de werkvloer. “Daar kan de efficiencyslag gemaakt worden. Het zijn allemaal mensen die gekozen hebben voor voeding. Dat is een gepassioneerde stap. Het zijn tevens allemaal mensen die gekozen hebben voor de zorg, dat is ook een gepassioneerde stap. Er wordt wel eens gezegd: ‘Het zijn allemaal chagrijnige mensen in de keuken.’ Maar ze worden nooit gehoord. En het is zó’n verschrikkelijk belangrijk vak.”

Lees het hele interview met Marc Duijzer in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die 6 september verschijnt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels