nieuws

‘Kennis in de zorg niet goed doorgegeven’

Geen categorie

Er is meer aandacht nodig voor opleiding en het vergroten van de kennis bij het zorgpersoneel om de gastvrijheid te verbeteren, zegt Pierre Wind, tv-kok en het gezicht van Het beste Menu van de Zorg in gesprek met Gastvrije Zorg. ‘Kennis exclusief voor jezelf houden is een doodzonde.’

‘Kennis in de zorg niet goed doorgegeven’

Een probleem in de zorg is volgens Wind dat kennis niet goed wordt doorgegeven. “Terwijl dat juist van essentieel belang is. Dit vak leer je in de praktijk van een andere kok. Kennis exclusief voor jezelf houden is een doodzonde. Het is, vind ik, de taak van het management om daar resoluut een eind aan te maken en het doorgeven van kennis te organiseren en te structureren.”

“Grote voorbeelden. Elke branche heeft boegbeelden nodig”, zegt Wind op de vraag wat een impuls tot niveauverbetering kan zijn. “Keukens in de zorgsector hebben jarenlang een beetje geleden onder het ontbreken van die boegbeelden. Maar de laatste tijd zie je steeds meer nieuwe mensen naar voren komen, zoals bijvoorbeeld Hans Everse , teamleider van de keuken van het Zeeuwse zorgcentrum Cleijenborch. Mensen die hun ideeën over koken in de zorg goed hebben uitgewerkt, heb je nodig om andere koks te inspireren. Met gastvrijheid en alleen goede wil, kom je er niet. Er is een behoorlijk niveau van professionalisering nodig. Anders creëer je geen product dat tot ambiance en beleving leidt. Het vaak genoemde gebrek aan middelen en geld is geen excuus.”

Foto: Ministerie van Beeld

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels