nieuws

LOC en IFC starten gastvrijheidsbarometer

Geen categorie

IFC Gastvrije zorg en LOC gaan samenwerken om de gastvrijheid in de zorg nog beter te maken. Dat doen ze met de Gastvrijheidsbarometer, een meetinstrument voor de gastvrijheidsbeleving van cliënten, bewoners, patiënten en bezoekers.

LOC en IFC starten gastvrijheidsbarometer

Met de hulp van de Gastvrijheidsbarometer krijgen zorgorganisaties een beeld van het niveau van welbevinden van haar cliënten en bezoekers. De meting is in te zetten in de verpleging en verzorging, de geestelijke gezondheidszorg, ziekenhuizen en de maatschappelijke opvang.

Tijdens een meting gaan interviewers in gesprek met cliënten. Ze stellen vragen over hoe zij het eten en drinken ervaren, de gastvrijheid van de medewerkers en de beleving van de omgeving. Voor een snelle en efficiënte registratie worden de antwoorden en opmerkingen door de interviewer tijdens het gesprek meteen op een tablet verwerkt.

IFC heeft de gastvrijheidsbarometer ontwikkeld in samenwerking met Kenniscentrum Hospitality van Saxion Hogescholen. Meer informatie vindt u op www.ifcgroep.nl/onderzoek.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels