nieuws

Meer privacy voor patiënt in nieuwe Maartensapotheek

Geen categorie

Medewerkers van de apotheek in de nieuwe Sint Maartenskliniek in Ubbergen hebben sinds kort meer tijd en aandacht voor de patiënten. Een nieuwe collega, de medicijnrobot, neemt ze veel werk uit handen.

Meer privacy voor patiënt in nieuwe Maartensapotheek

Waar voorheen de medewerkers van de apotheek achter een kleine balie stonden, nemen ze nu plaats aan individuele balies waar ze één-op-één in gesprek kunnen met patiënten, afgeschermd van andere mensen door middel van privacy-schermen. De medewerker kan de medicatie voor de betreffende patiënt oproepen bij de medicijnrobot, die de medicijnen via een transportsysteem bij de juiste balie aflevert. De medewerker kan op deze manier met de patiënt in gesprek blijven, wat volgens het ziekenhuis de voorlichting over het medicijngebruik ten goede komt.

“De meeste patiënten vinden het fijn dat er nu meer aandacht en tijd is”, zegt apotheker Bart van den Bemt. “Ook kunnen patiënten veel meer in een privé-omgeving praten. Mensen zijn vaak ook verbluft door de slimmigheid van de robot. Patiënten ervaren hierdoor extra dat de focus van onze apotheek op zorg ligt.”

Bron: Sint Maartenskliniek

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels