nieuws

Patiënten Isala in aangepaste verhuiswagens

Geen categorie

De patiënten van Isala klinieken in Zwolle gaan deze week vanuit twee locaties verhuizen naar het nieuwe onderkomen. Dat gebeurt met bed en al in aangepaste verhuiswagens.

Patiënten Isala in aangepaste verhuiswagens

In de oude locatie Weezenlanden begint de patiëntenverhuizing zaterdagochtend om 7.00 uur. “We gaan per afdeling volgens een gedetailleerd draaiboek te werk”, zegt Theo Hamelink, coördinator van de patiëntenverhuizing, op de website van Isala. “‘Patiënten die veel zorg nodig hebben, verhuizen we individueel. Hiervoor gebruiken we een aangepaste verhuiswagen of – als bijvoorbeeld beademing nodig is – een mobiele intensive care unit (MICU). De overige patiënten vervoeren we in viertallen. Iedereen verhuist op een ziekenhuisbed, dat goed is vast te zetten in de auto’s. In totaal gebruiken we zes verhuiswagens en een MICU. Bij elke rit gaan twee verpleegkundigen, een arts of een ambulanceverpleegkundige mee. In de MICU rijdt MICU-personeel mee.”

In samenwerking met gemeente en politie is de meest comfortabele route voor de patiënten uitgestippeld, zonder drempels en rotondes. In de verhuiswagen hangt een monitor waarop patiënten ze kunnen zien waar ze rijden. Hamelink: “Alle auto’s worden begeleid door motoragenten en op de kruispunten staan verkeersregelaars. De politie zorgt ervoor dat stoplichten op groen staan als er een verhuiswagen aankomt. En voor het geval zich een calamiteit voordoet waardoor de verhuisroute wordt geblokkeerd, hebben we alternatieve routes achter de hand. In de centrale hal van de nieuwbouw aangekomen, staat een zorgteam van de afdeling klaar om de patiënten te ontvangen en naar hun kamers te brengen.”

Foto: proefdraaien met personeel

 

Bron: website Isala Zwolle

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels