nieuws

Patiënten Sint Franciscus krijgen uitleg over Rotterdamse skyline

Geen categorie

Patiënten van het Sint Franciscus Gasthuis hebben, zeker bij mooi weer, een geweldig uitzicht over Rotterdam. Sinds kort deelt het ziekenhuis skylinekaarten uit waarop verschillende gebouwen staan uitgelicht.

Patiënten Sint Franciscus krijgen uitleg over Rotterdamse skyline

“Ik vind de skylinekaart een leuk en informatief initiatief”, zegt Diana Duinkerke. Ze is in het Sint Franciscus Gasthuis geopereerd en verblijft nu op de negende verdieping. “Ik denk zeker dat een mooi uitzicht meehelpt in het herstel, je krijgt hier genoeg zonlicht en het geeft positieve energie.”

Het scheelde weinig of patiënten hadden helemaal niet van de skyline kunnen genieten. Het huidige pand is sinds 1975 in gebruik. Vlak voordat de eerste paal de grond in ging, is besloten het gebouw negentig graden de draaien. Daardoor zijn vanuit het Sint Franciscus Gasthuis vandaag de dag de Delftse Poort (de wolkenkrabber van Nationale Nederlanden), het nieuwe station Rotterdam Centraal en de Laurenskerk goed te zien. Bij goed weer zijn zelfs de Euromast, Willemsbrug en Erasmusbrug te herkennen.

Bron: persbericht Sint Franciscus Gasthuis

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels