nieuws

Aanmelden beste zorgproject tot en met 11 oktober

Geen categorie

Voor de vijftiende keer wordt dit jaar de Univé Paludanus Prijs uitgereikt aan het beste zorgproject waarin patiënten en cliënten centraal staan. Zowel instellingen als personen kunnen zich tot en met 11 oktober inschrijven.

Aanmelden beste zorgproject tot en met 11 oktober

De prijs voor het beste zorgproject is bedoeld om aan de ene kant de kwaliteit van de zorg te benadrukken en aan de andere kant om kwaliteitsverbeteringen te bevorderen. Het gaat hierbij om verbeteringen die patiënten en cliënten zelf kunnen ervaren.

Zorgmedewerkers

Veel initiatieven op zorggebied zijn voor buitenstaanders en zelfs voor zorgmedewerkers nauwelijks zichtbaar, zo stelt Univé Zorg. Deze prijs moet daar verandering in brengen. Medio november worden de drie genomineerden van 2013 bekendgemaakt. Van ieder genomineerd zorgproject wordt een professionele film gemaakt. De winnaar mag uiteindelijk naar huis met tienduizend euro en een onderscheiding. Pia Dijkstra, Tweede Kamerlid voor D66, is voorzitter van de jury. Waar en wanneer de prijsuitreiking plaatsvindt, is nog niet bekend.

Zorgproject

Het project TinZ van TinZ Netwerk Dementie Friesland won de prijs in 2012. TinZ is een coöperatie van 34 Friese zorgorganisaties die samenwerken in de ketenzorg voor mensen met dementie in de gehele provincie. Door onafhankelijke casemanagers in te zetten voor begeleiding en ondersteuning, kunnen dementerenden langer thuis blijven wonen, in harmonie met mantelzorgers en hun omgeving. Andere voormalige winnaars zijn Grip op je Dip online van De Jutters, jeugd-GGZ Haaglanden, Den Haag (2009), ‘Beter worden doe je thuis van GGZ Noord-Holland-Noord, Heiloo (2010) en ‘Niet-chirurgische behandeling van morbide obesitas van VieCuri Medisch Centrum, Venlo (2011).

Dokter

De Paludanus Prijs is vernoemd naar Bernardus Paludanus, de stadsdokter van Enkhuizen die leefde van 1550 tot 1633. Hij werd internationaal geroemd vanwege zijn kennis van medicijnen uit andere werelddelen. In Enkhuizen staat sinds 1984 een standbeeld ten nagedachtenis aan Paludanus. In het Frans Hals-museum in Haarlem hangt een portret van Bernardus Paludanus met een peperboompje, het symbool van de Paludanus Prijs.

Univé Paludanus Prijs

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels