nieuws

Beste ziekenhuis van Nederland staat in Dordrecht

Geen categorie

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht is het beste ziekenhuis van het land, althans volgens de AD Ziekenhuis Top 100. Volgens de krant presteert het ziekenhuis op veel gebieden bovengemiddeld goed.

Beste ziekenhuis van Nederland staat in Dordrecht

Directie, artsen en medewerkers van het Albert Schwiezer ziekenhuis zijn ‘enorm trots’ op het resultaat, laat het ziekenhuis weten. “We spannen ons al jaren in voor optimale kwaliteit, veiligheid en patiëntvriendelijkheid, maar van deze plek in de Top 100 kun je eigenlijk alleen maar dromen”, reageerde bestuursvoorzitter Pier Eringa. “We komen van ver, maar hebben hard gewerkt. Na onze 9de plek in de Top 100 vorig jaar hebben we goed gekeken welke onderdelen we nog konden verbeteren. Dit is een mooie prestatie van al ons personeel, en goed nieuws voor onze patiënten, want daar doen we het allemaal voor.”

Ziekenhuis

Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft vestigingen in Dordrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Het stond in 2011 nog op de 54e plaats van de lijst en stoomde vorig jaar op naar plaats 9. Pluspunten zijn onder meer dat relatief weinig patiënten een tweede keer geopereerd moesten worden vanwege complicaties en dat complexe operaties vaak door ervaren medische teams worden uitgevoerd. De winnaar van vorig jaar, het Meander MC in Amersfoort, staat ditmaal op de 7e plaats.

Verbeterd

Het Algemeen Dagblad concludeert dat de ziekenhuiszorg in het afgelopen jaar over het algemeen opnieuw verbeterd is. Complexe operaties worden vaker door ervaren medische teams uitgevoerd en patiënten hoefden minder vaak een tweede keer onder het mes vanwege een complicatie.

De krant baseert de Top 100 van ziekenhuizen op gegevens en criteria van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, verenigingen van medisch specialisten en medische richtlijnen.

Dit is de Top 10:
1. Albert Schweitzer Ziekenhuis, Dordrecht
2. Zaans Medisch Centrum Groep, Zaandam
3. Rijnlandziekenhuis, Leiderdorp
4. Sint Franciscus Gasthuis, Rotterdam
5. Tergooi, Hilversum
6. Slotervaartziekenhuis, Amsterdam
7. Meander MC, Amersfoort
8. Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Assen
9. Elkerliek Ziekenhuis, Helmond
10. Ziekenhuisgroep Twente, Almelo/Hengelo

Bekijk hier de volledige Top 100 van Ziekenhuizen.

 

Op de foto: Albert Schweitzer locatie Zwijndrecht.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels