nieuws

Campagneweek DementieEnDan: wat kan er nog wél?

Geen categorie

De landelijke campagneweek DementieEnDan van 20 tot 29 september richt zich op de mogelijkheden die er zijn om dementie draaglijker te maken. Evenementen in het hele land moeten een positief gesprek over de ziekte op gang brengen.

Campagneweek DementieEnDan: wat kan er nog wél?

De campagne DementieEnDan wil beroepsgroepen die met dementie te maken hebben praktische handvatten bieden. Zo kan een huisarts iemand tijdig wijzen op het regelen van geldzaken en kan een verzorgende verloren herinneringen helpen terughalen door de juiste muziek op te zetten. De organisatie heeft educatieve clips gemaakt waarin thema’s als muziek, licht en beweging aan de orde komen. Het lesmateriaal wordt tijdens de campagneweek landelijk geïntroduceerd op scholen en in nascholingstrajecten.

DementieEnDan, georganiseerd rond Wereld Alzheimerdag op 21 september, is een initiatief van documentairemaker Ireen van Ditshuyzen. Gedurende twee jaar filmde ze vijf mensen met dementie en hun omgeving. Het documentaire-tweeluik DementieEnDan wordt 23 en 24 september uitgezonden door de AVRO. De NTR zendt op 29 september om 16.05 uur op Nederland 2 de korte documentaire ‘Mijn moeder is dement’ uit. Ook andere programma’s op radio en tv besteden aandacht aan dementie.

De campagne DementieEnDan wordt gemaakt in opdracht van Stichting Beeldkracht en mede mogelijk gemaakt door onder ander Stichting Alzheimer Nederland, het ministerie van VWS en de AVRO.

Bron: persbericht Stichting Beeldkracht

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels