nieuws

‘Er wordt te veel geloofd op de blauwe ogen’

Geen categorie

Bij de kostenberekening voor een nieuw voedingsconcept vertrouwen zorginstellingen te veel op toeleveranciers. Dat zegt Marc Duijzer, oprichter van adviesbureau Care Culinair, in gesprek met Gastvrije Zorg.

‘Er wordt te veel geloofd op de blauwe ogen’

Het adviesbureau van Duijzer werkt samen met zorginstellingen om problemen in het voedingsconcept aan te pakken of om een nieuw project op te zetten. Hij zegt verbaasd te zijn over het gebrek aan inzicht bij zorginstellingen, die volgens hem vaak afgaan op informatie van toeleveranciers. “Wij zijn op plekken geweest waar mensen vonden dat de keuken volledig overgenomen moest worden door een externe organisatie. Men denkt dat dat goedkoper is, maar aan het einde van een periode komt dan een deelfactuur voor extra kosten.”

Daarom pleit Duijzer voor meer openheid tussen zorginstelling en toeleverancier. “Er wordt te veel geloofd op de blauwe ogen. Als je kijkt naar de leveringsvoorwaarden, word je gek. Die lijst is immens. Dat leest niemand. Ik wijs erop om zaken meer transparant te maken.” Marc Duijzer is ook van mening dat facilitair managers in de zorg te weinig kennis hebben van het voedingsgedeelte.

Lees het hele interview met Marc Duijzer in de septembereditie van Gastvrije Zorg.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels