nieuws

Extra aandacht voor eenzaamheid tijdens themaweek

Geen categorie

Samen eenzaamheid aanpakken, dat is in een notendop het doel van de Week tegen Eenzaamheid 2013, van 26 september tot en met 5 oktober. De week begint met het Nationale Eenzaamheid Congres in Amsterdam.

Extra aandacht voor eenzaamheid tijdens themaweek

De Week tegen Eenzaamheid is onderdeel van de bewustwordingscampagne waarmee Coalitie Erbij het thema bespreekbaar wil maken. Vrijwilligers, bedrijven en organisaties in heel Nederland organiseren activiteiten, zoals wandeltochten, een lunch voor alleengaanden, De Langste Eettafel van Nederland en een schootmobieltocht.

Op het Nationale Eenzaamheid Congres op 26 september komen mensen uit de zorg- en welzijnssector, woonsector en de overheid samen in de Posthoornkerk in Amsterdam om creatieve en effectieve manieren te bespreken die eenzaamheid kunnen verminderen of voorkomen. Ook wordt de winnaar bekendgemaakt van de Nationale Eenzaamheid Prijs 2013, voor het beste idee om eenzaamheid te bestrijden. Bekijk hier hun videopresentaties.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels