nieuws

Gastvrijheid in beeld: de nieuwe poli van het Catharina Ziekenhuis

Geen categorie

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft de eerste fase van Operatie Comfort afgerond. Deze week is de nieuwe polikliniek, waar gastvrijheid en comfort de boventoon moeten voeren, in gebruik genomen.

Gastvrijheid in beeld: de nieuwe poli van het Catharina Ziekenhuis

 

Nieuwe polikliniek Catharina Ziekenhuis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Eindhovense Ziekenhuis omschrijft het project als ‘bouwen voor mensen’. Het verhogen van gastvrijheid en comfort voor de patiënten waren speerpunten tijdens de ontwerpfase van de nieuwe polikliniek. Het bundelen van afspraken en onderzoeken, zodat patiënten niet verschillende keren naar het ziekenhuis hoeven te komen, is daar onderdeel van. Daarom is bijvoorbeeld naast de polikliniek Neurologie de afdeling Klinische Neurofysiologie geplaatst, zodat patiënten daar direct naartoe kunnen voor onderzoek na de afspraak met de specialist.

 

catharina2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder zijn in het hele gebouw de looproutes kort en zitten de poli’s op een logische plek; zo bevinden de poliklinieken Geriatrie en Kindergeneeskunde zich op de begane grond. De wachtruimtes zijn huiselijk en sfeervol ingericht en op alle plekken daglicht naar binnen. De komende jaren ondergaat het gehele ziekenhuis een metamorfose; alle negentien verpleegafdelingen en het bestaande polikliniekgebouw worden grondig gerenoveerd.

Meer weten over gastvrijheid en inrichting? Lees praktische tips van collega’s en designers.

catharina3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s: beeldbank Catharina Ziekenhuis

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels