nieuws

Gouden gastvrijheidstips van collega’s

Geen categorie

“Gastvrijheid zit hem vaak in de kleine dingen: een glimlach, de deur voor iemand openhouden, een luisterend oor. Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Die gebaren maken het verschil.” Prima tip van Daniëlle Hanrath, kwaliteitsconsulent gastvrijheid bij BrabantZorg. Welke tips hebben haar collega’s voor ons?

Gouden gastvrijheidstips van collega’s

 

kees theeuwes

Ga geen keuzes voor de bewoners maken
Kees Theeuwes, directeur van woonzorgcentrum Padua (De Wever)

“We beslissen veel te snel voor bewoners, terwijl ze ook gemakkelijk zelf een keuze kunnen maken. Dominante factor hierbij is het gedrag van de medewerkers. Wees altijd vriendelijk en zorg ervoor dat de bewoner zich gehoord voelt.”

 

 

Marcel Loot Groene Hart Ziekenhuis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We doen meer met ongeveer 
Marcel Loot, manager eenheid gastvrijheid in het Groene Hart Ziekenhuis

“Natuurlijk is meten weten, maar je ziet ook dat goede ideeën hierdoor stranden, voordat ze überhaupt zijn uitgewerkt. Er wordt vaak veel tijd gestoken in vraagstukken als ‘hoe weten we dan 100 procent zeker dat dit gaat werken?’ Voor alle duidelijkheid: ook ik vind het belangrijk dat er wordt onderzocht in welke mate er behoefte is aan een nieuw gastvrijheidsinitiatief of dat er wordt gemeten hoe een bepaalde keuze uiteindelijk heeft uitgepakt. Maar ik ben er ook een groot voorstander van om – na een gedegen discussie en voorbereiding – enkele onzekerheden te accepteren en simpelweg te starten. Dit onder de noemer ‘we doen meer met ongeveer!’”

 

 

GZ Simone Mulderink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat zou ik zelf prettig vinden?
Simone Mulderink, teamleider Hoteldiensten bij Ariëns Zorgpalet

“Als er dilemma’s zijn binnen de zorgorganisatie, stel ik bovenstaande vraag vaak om tot een oplossing te komen. Het begin ligt namelijk altijd bij jezelf. Als we dit principe als uitgangspunt nemen, dragen we allemaal bij aan een maatschappij waarin we prettig kunnen leven.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels