nieuws

Hardlopers dragen steentje bij aan gastenverblijf

Geen categorie

Stichting Vrienden UMC Utrecht ontvangt 370.000 euro van Stichting Roparun voor het Gastenverblijf voor oncologische patiënten en hun familieleden in het UMC Utrecht. Naar verwachting zal het Gastenverblijf eind 2014 de deuren openen.

Hardlopers dragen steentje bij aan gastenverblijf

Professor Elsken van der Wall, voorzitter UMC Utrecht Cancer Center is erg blij met de bijdrage van de Roparun. “Het is prachtig dat we dankzij onder andere deze financiële bijdrage het Gastenverblijf kunnen realiseren. Binnen de muren van het UMC Utrecht zorgt het Gastenverblijf vooral voor ontspanning, warmte en afleiding. Patiënten moeten zich terug kunnen trekken en zich mentaal kunnen ontspannen voordat ze een behandeling ondergaan. Patiënten komen vaak van ver omdat het UMC Utrecht een specialistisch ziekenhuis is. Wij bieden hen en familieleden dan ook de mogelijkheid om in het Gastenverblijf te overnachten.”

Gastenverblijf

Stichting Vrienden UMC Utrecht is de organisatie voor goede doelen van het UMC Utrecht en heeft zich actief ingezet voor de totale financiering van het Gastenverblijf. In 2012 doneerde de stichting ook al 500.000 euro voor het Gastenverblijf. In totaal is er ruim 1,2 miljoen euro gedoneerd. Bekijk voor een sfeerimpressie van het Gastenverblijf de video op de website van Vrienden UMC Utrecht

Leven

Henk van der Velde, voorzitter Stichting Roparun Palliatieve Zorg: ”We zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het belangrijke werk dat het UMC Utrecht verricht. Vanuit de Roparun ondersteunen we doelen die helpen ons motto waar te maken: leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Palliatieve zorg

De Roparun is een estafetteloop van meer dan vijfhonderd kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim achtduizend lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 57 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Op zaterdag 7 juni 2014 start in Parijs en Hamburg de 23e editie van de Roparun. Op 9 juni finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.

Bron: persbericht Stichting Roparun

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels