nieuws

‘Hotel en zorg passen niet bij elkaar’

Geen categorie

“Vanaf mijn eerste dag in de zorg vind ik dat een hotel en zorg niet bij elkaar passen”, zegt Jolanda Meeuwsen, projectleider Gastvrijheid van verpleeghuis Opella/De Valkenburcht. In de nieuwe Gastvrije Zorg wordt de locatie in Oosterbeek uitgebreid belicht in de rubriek Op naar de sterren.

‘Hotel en zorg passen niet bij elkaar’

“Een hotel heeft een eigen sfeer”, vindt Meeuwsen. “Bij revalidatie en herstel is heel duidelijk waarvoor je komt. Je verblijft hier het liefst zo kort mogelijk. Ik noem daarom De Valkenburcht een locatie voor kortdurende revalidatie, herstel- en respijtzorg in een hotelambiance. Want hotelambiance, dat kan en moet natuurlijk wel.“

Opella/De Valkenburcht is ontstaan nadat twintig appartementen op twee etages van een serviceflat zijn omgebouwd tot 34 zorgplekken. Dit jaar besloot De Valkenburcht mee te doen aan Gastvrijheidszorg met Sterren en sleepte drie sterren in de wacht.

Lees het hele artikel over Opella/De Valkenburcht in de septembereditie van Gastvrije Zorg.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels