nieuws

Ikazia weigert blindengeleidehond

Geen categorie

Het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis werd in 2012 uitgeroepen tot het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland, maar daar heeft Arend Heilbron weinig van gemerkt. Hij mocht namelijk niet naar binnen met zijn blindengeleidehond, zo meldt RTV Rijmond.

Ikazia weigert blindengeleidehond

Heilbron, die blind is, wilde een zieke vriend bezoeken in het Ikazia en zegt vooraf op de site van het ziekenhuis te hebben gelezen dat zijn hond gewoon toegelaten zou worden. Maar eenmaal aangekomen bij het ziekenhuis moest hij zijn trouwe viervoeter bij de balie afgeven om vervolgens door een bewaker naar de afdeling te worden gebracht. Dat wilde Heilbron niet. “Ik heb nog nooit mijn hond aan iemand anders gegeven. Zo’n hond heeft jarenlang training gehad en we zijn aan elkaar gewend. Volledig iemand vertrouwen die ik niet ken, kan gewoon niet”, zegt Heilbron tegen RTV Rijnmond.

Volgens het ziekenhuis is de hond geweigerd vanwege de infecties die het dier met zich mee kan dragen en de kans op allergische reacties van andere patiënten. “Er is nog nooit aangetoond dat een blindengeleidehond een infectie heeft veroorzaakt”, aldus Heilbron tegenover RTV Rijnmond. “En als je hoort dat het ook niet mag, omdat andere patienten allergisch kunnen zijn dan zak je helemaal door de grond. Dan kan ik mijn hond net zo goed weg doen. Dan kan ik nergens meer naartoe.”

Heilbron heeft een klacht ingediend bij de Stichting Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds. De stichting en het Ikazia Ziekenhuis zijn inmiddels met elkaar in gesprek.

Bron: RTV Rijnmond

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels