nieuws

Nieuwe organisatie wil ouderen helpen zelfstandig te wonen

Geen categorie

Vital Seniors Groep (VSG), een landelijk organisatie die toekomstige senioren adviseert en begeleidt op het gebied van comfortabel zelfstandig wonen en vitaal ouder worden, is officieel gelanceerd. De organisatie werkt samen met partners en andere dienstverleners, zoals interieurarchitecten, liftenbouwers, thuiskoks en zorgspecialisten.

Nieuwe organisatie wil ouderen helpen zelfstandig te wonen

De VSG is opgezet om woningen aan te passen en het leefcomfort voor ouderen te behouden. Daarnaast adviseert de organisatie ook projectontwikkelaars en makelaars over hoe zij toekomstbestendige woningen en woningbouwprojecten kunnen realiseren voor vijftigplussers. De organisatie wil hiermee inspelen op de toenemende behoefte van deze groep om in hun eigen woonomgeving ouder te worden.

John Kuiper, oprichter van de VSG, nam het initiatief nadat hij zelf langdurig in het ziekenhuis belandde. “Ik weet nu uit eigen ervaring dat je beter alles op orde kunt hebben, vóórdat je in de zorg terecht komt. Dat geldt uiteraard ook voor ouderen. Daarom is ons uitgangspunt dat ouderen zelf kunnen bepalen hoe en waar ze willen leven, ondanks de onvermijdelijke beperkingen van het ouder worden.” De VSG werkt op dit moment aan een keurmerk voor haar partners dat aantoont dat zij kwaliteit in producten en diensten leveren specifiek gericht op senioren.

Bron: persbericht Vital Seniors Groep

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels