nieuws

Online hulp voor mantelzorgers van dementerenden

Geen categorie

Stichting Geriant lanceert op 23 september in het AZ-stadion in Alkmaar DementieOnline.nl. De stichting wil hiermee online hulp aan bieden mantelzorgers van mensen met dementie. Zij kunnen hier terecht voor informatie, praktische tips en een online cursus.

Online hulp voor mantelzorgers van dementerenden

In Nederland lijden momenteel zo’n 300.000 mensen aan dementie. Dit aantal neemt elke dag toe. Mensen met dementie blijven steeds langer thuis wonen en dat vraagt veel van de mantelzorgers. “Mantelzorgers hebben het niet gemakkelijk”, stelt Jan Vuister, directeur van Stichting Geriant. “De zorg die ze verlenen is zowel fysiek als emotioneel zwaar. Daarbij verloopt de ziekte dementie vaak onvoorspelbaar. Met DementieOnline maken we mantelzorgers krachtiger om de zorg voor hun naasten met dementie langer vol te houden.” Vuister verwacht veel van de online hulpverlening. “Mantelzorgers hebben vaak weinig tijd om hulp buiten de deur te zoeken. Via internet is dat gemakkelijker.”

Om een positief gesprek over dementie op gang te brengen, worden er van 20 tot en met 29 september in heel Nederland activiteiten georganiseerd in het kader van de campagneweek DementieEnDan.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels