nieuws

Vrijwilligersorganisaties Breda lanceren één aanspreekpunt voor hulp en zorg

Geen categorie

In Breda hebben twaalf vrijwilligersorganisaties Zorgvoorelkaar Breda gelanceerd: een centraal aanspreekpunt voor hulp en zorg. Vrijwilligers en hulpbehoevenden komen samen via één website en één telefoonnummer.

Vrijwilligersorganisaties Breda lanceren één aanspreekpunt voor hulp en zorg

Veel mensen die hulp nodig hebben, vinden die in hun eigen omgeving. Dat is echter lang niet altijd mogelijk of voldoende. De bedoeling is dat via het centrale telefoonnummer en de website Zorgvoorelkaar.com de in Breda beschikbare hulp makkelijker te vinden is. Het kan gaan om praktische hulp zoals klusjes, vervoer en administratie bijhouden, of om sociaal contact in de vorm van huisbezoek, een maatje of individuele ondersteuning.

“Het aanbod aan formele hulp en zorg zal de komende jaren krimpen terwijl de vraag juist toeneemt”, zegt John Beckers, inspirator achter Zorgvoorelkaar Breda. “Daar staat een trend tegenover dat mensen in toenemende mate van betekenis willen zijn voor een ander. Via Zorgvoorelkaar Breda brengen we mensen bij elkaar en helpen we ze om voor elkaar van waarde te zijn. Waarbij overigens ook, als dat nodig is, nauw wordt samengewerkt met professionele hulpverleners.” De vrijwilligersorganisaties die samenwerken zijn onder andere Humanitas, Rode Kruis afdeling Breda en omstreken en ANBO.

Bron: persbericht zorgvoorelkaar.com

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels