nieuws

Wat zou jij doen als baas van een zorginstelling?

Geen categorie

In de rubriek ‘Als ik baas was van’ in Gastvrije Zorg hebben al heel wat mensen, die indirect of helemaal niet met de zorg bezig zijn, hardop nagedacht over wat zij zouden doen als ze het voor het zeggen hadden in een zorginstelling. Een aantal pakkende uitspraken.

Wat zou jij doen als baas van een zorginstelling?

 

 petervader

1. Peter Vader, ex-CliniClown en eigenaar van Peter Vader Producties
“Ik zou ervoor zorgen dat medewerkers zich niet meer verschuilen achter het systeem en de hiërarchie van het ziekenhuis. Niet het systeem als reden gebruiken als iets niet kan en niet meer vanuit aannames denken.”

 

frankvisser

 2. Frank Visser, eigenaar van Studio IJm
“Mijn restaurant ziet er huiselijk uit, niet zo open. Je mag best het gevoel hebben dat het restaurant niet van het ziekenhuis is maar van iemand anders. Het is een plek in het ziekenhuis maar heeft niet zo veel met het ziekenhuis van doen. Je stapt een andere wereld in, iemand heet je welkom en je vindt een plek waar je je terug kunt trekken.”

 

marcelmusters

   3. Marcel Musters, acteur en voormalig GGZ-verpleegkundige (over een GGZ-instelling)
“Mensen van buiten moeten op een veilige manier de instelling in en uit kunnen. Dat zou ik stimuleren door bijvoorbeeld een café-restaurant op het terrein neer te zetten. Op bepaalde afdelingen kan die openheid helemaal niet, maar met 80 procent van de patiënten kun je een heel normaal gesprek voeren. We moeten het niet eng maken, we hebben allemaal rare kanten.”

 

jacobinegeel

4. Jacobine Geel, theologe, televisiepresentatrice en columniste
“Eerst laat ik mezelf een paar dagen opnemen, om te voelen hoe het is. Patiënten hebben namelijk heel snel door waar het hapert, maar ook waar het juist heel goed gaat.”

 

josbeblok

5. Jos de Blok, directeur Buurtzorg Nederland
“Ik vind vriendelijkheid een ontzettend belangrijk thema. Dat hoef niet overdreven te zijn. Kan ik u ergens mee helpen? Kunt u het vinden? Heel eenvoudig, maar het maakt in de beleving ontzettend veel uit.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels