video

Jaskers aantekeningen: Hier gaat het om

Geen categorie

Ik was op de Health & Care Day, begin oktober. Het adagium tijdens die dag: Anders, Beter, Slimmer. Bekijk hier een mooie impressie van de dag.

Generaal b.d. Peter van Uhm sprak er, voormalig Commandant der Strijdkrachten. Idealen. Houd vast aan je idealen. Wat er ook gebeurt. Van Uhm bleef commandant, ook al stierf zijn zoon in Afghanistan. Iedereen kent het verhaal. Maar toch, nu ik het weer uit zijn mond hoorde, denderde het toch weer naar binnen. Indrukwekkend.

 

 

 

 

Gerard van Grinsven sprak er ook, net als MaryClaire Dangel-Palmer. Gerard was ceo van het meest gastvrije ziekenhuis van Amerika, het Henry Ford West Bloomfield Hospital in Michigan. MaryClaire is coo van dat ziekenhuis. Hun lessen komen in de novembereditie van Gastvrije Zorg aan bod.

Lees hier meer over de Health & Care Day.

Superinteressant, superleerzaam, supermotiverend. Indrukwekkend ook. Maar wat me het meest is bijgebleven van die dag, was de aftrap. De warmmaker. De filmpjes met bewoners van verzorgingshuizen. Wat vindt u belangrijk? Op die vraag gaven ze antwoord. Een paar reacties. “Ik vind het fijn dat iemand van de verpleging zich even voorstelt als die bij mij binnenkomt.” “Ik vind het fijn dat men mij welterusten zegt.” En: “Vriendelijkheid, dat ten eerste.” Hier draait het echt om. Het is zo simpel, zo klein, zo menselijk. Laten we het niet ingewikkelder maken dan het is.

Jasker Kamp

 

 

 

 

Jasker Kamp is hoofdredacteur van Gastvrije Zorg. Nog niet bekend met ons blad? Bekijk hier de laatste edities.

Video

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels